Το Division I και II έχουν υψηλό κύρος όσον αφορά την φήμη των πανεπιστημίων που τα εκπροσωπούν και τους αθλητές που αυτά αναδεικνύουν. Αν ένας παίχτης, ωστόσο, δεν έχει κατακτήσει το ύψιστο επίπεδο τεχνικής και δεξιοτήτων για να διεκδικήσει μία θέση σε ένα τέτοιου είδους ρόστερ, το Division III είναι μια καλή επιλογή. Το επίπεδο των αθλητών σε αυτή τη κατηγορία παραμένει υψηλό. Εκεί μπορεί κανείς να συναντήσει αθλητές με διακρίσεις που προέρχονται τόσο από την Αμερική όσο και από άλλες χώρες. Αυτό που είναι σίγουρο σε κάθε περίπτωση, είναι ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, πράγμα που καθιστά απαραίτητη την σκληρή προπόνηση. Υπάρχουν εκατοντάδες αθλητές οι οποίοι θα μπορούσαν να βρίσκονταν στο Division I ή ΙΙ , αλλά επέλεξαν να αφοσιωθούν, περισσότερο, στις σπουδές τους και να καταταχθούν σε μία πιο χαμηλή κατηγορία μπάσκετ.

Είναι σημαντικό κανείς να γνωρίζει ότι στο Division III δεν υπάρχει πλήρης υποτροφία. Παρόλα αυτά ένας καλός παίχτης , που είναι δυνατός μαθητής, μπορεί εύκολα να διεκδικήσει χρηματική βοήθεια. Ας μην ξεχνάμε ότι τα πανεπιστήμια ανταγωνίζονται μεταξύ τους με σκοπό να προσελκύσουν περισσότερους φοιτητές. Η πλήρης υποτροφία ,ανδιαφησβήτητα , είναι ο κυρίαρχος στόχος ενός μαθητή αλλά δυστυχώς δεν μπορούν όλοι να διεκδικήσουν κάτι τόσο δύσκολο. Το Division III σε αυτή την περίπτωση γίνεται πραγματικά ελκυστικό καθώς προσφέρει ακαδημαϊκή υποτροφία. Επομένως, αν οι δεξιότητες του ενδιαφερόμενου είναι καλές και σε αθλητικό και σε ακαδημαϊκό επίπεδο, τα σχολεία τύπου Division III αποτελούν μία μεγάλη ευκαιρία για να σπουδάσει και να αθληθεί σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό. Η υποτροφία της κατηγορίας D3 μπορεί να καλύψει μέχρι και το 60% του συνολικού κόστους των διδάκτρων.

Το Division III είναι μία εξαιρετική επιλογή. Οι απαιτήσεις είναι αρκετές αλλά καθόλου πιεστικές με αποτέλεσμα ο φοιτητής να χαράξει την δική του πορεία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας: Hoop Camp College GR.

http://www.hoopcamp.gr